Telefon Mail
Kaj je potrebno upoštevati za dobro počutje v spalnici?
Spalnica - postelja s stensko oblogo

Spalnice in garderobne sobe

Skladna in funkcionalna oprema spalnice je izredno pomembna, tako iz vidika naše intime, kot tudi namembnosti prostora, kjer si po napornem dnevu”polnimo baterije”. V spalnici povprečno preživimo od 5-10 ur dnevno, odvisno od naših potreb (in seveda možnosti) po spancu.

Glede na dejstvo, da je oprema spalnice zelo pogosto skrita očem gostov in ostalih obiskovalcev, obstaja velika nevarnost, da se spalnica spremeni v “skladišče” za odlaganje garderobe! Velika napaka, ki ima lahko resne posledice.

Spalnica je prvenstveno namenjena počitku in spanju. Načeloma velja, da je v spalnici potrebno slediti minimalizmu. Čim manj pohištva in ostale opreme.

Za dobro počutje v spalnici je potrebno upoštevati:

  • zagotovite si kvalitetno zvočno izolacijo spalnice;
  • ne varčujte pri izbiri kvalitetne postelje in vzmetnice;
  • izberite kvalitetne in anatomske blazine ter posteljnino iz naravnih materialov;
  • kvalitetne zavese so izredno pomemben del opreme spalnice, saj poleg estetskega videza zagotavljajo tudi ustrezno zatemnitev;
  • ob postelji si namestite kvalitetno tekstilno oblogo, saj bo tako občutek pri dotiku tal z nogama prijaznejši;
  • temperatura v prostoru naj bo nekaj stopinj nižja kot v bivalnih prostorih, v zimskih mesecih so koristni vlažilci zraka, poleti hlajenje s klima napravami;
  • televizor in ostale avdio ter video naprave in mobilni telefoni ne sodijo v spalnico, saj oddajajo škodljivo sevanje;
  • omogočite redno prezračevanje spalnih prostorov, saj bo na ta način vaš spanec boljši in mirnejši;
  • organizirajte si garderobni prostor glede na število uporabnikov in letni čas. Idealna rešitev so garderobne sobe, ki so namenjene izključno shranjevanju oblačil, perila, dodatkov…
  • pravilna razporeditev in primerna izbira svetlobnih teles bo v spalnici zagotovila potrebno toplino in udobje
Običajno v spalnice namestimo garderobno omaro (po možnosti naj bo vgradna in z drsnimi vrati, da bo prostor bolj izkoriščen), posteljo z vzmetnico ali ležišče, nočni omarici ter komodo ali predalnik, ki ji lahko dodamo tudi ogledalo.
Pri načrtovanju opreme spalnice se velikokrat soočimo z dejstvom, da nam serijsko pohištvo, za katerega smo se morda navdušili ob obisku prodajalne s pohištvom, dimenzijsko ne ustreza. Kaj storiti v tem primeru?

Najprej seveda preverimo ali ima proizvajalec pohištva v svoji ponudbi možnost predelave obstoječega izdelka (krajšanje, zožitev,…). V kolikor to ni možno, predlagamo izdelavo opreme po meri, saj le-ta zagotavlja optimalno prilagoditev prostoru in zadovoljstvo naročnika.

Pokličite nas ali nam pošljite vaše sporočilo in skupaj bomo zanesljivo našli optimalno rešitev za opremo vaše spalnice!

Oglejte si nekaj naših uspešno realiziranih projektov opreme SPALNIC!
GARDEROBNA SOBA NOTRANJOST-PREDALIGARDEROBNA SOBA Z OGLEDALOMGarderobna sobaGARDEROBNA SOBA-NOTRANJOSTGrafična 3D idejna rešitev za spalnicoGrafična idejna rešitev spalnicaIzvedba spalnice 1Izvedba spalniceOblazinjena posteljaPostelja + nočni omarici po meriPostelja classicPostelja oblazinjena 1Postelja oblazinjenaPostelja po meri 1Postelja po meri 2Postelja po meri 3Postelja po meri 4Postelja po meriPosteljno vzglavje - oblazinjenoPredal pod posteljoPredalnik v spalniciPrimer grafične idejne rešitve spalnicaSoba za gosteSpalnica - komoda + stenski pano za TVSpalnica - postelja z nočnimi omaricamiSpalnica classic z vratiSpalnica pink classicSpalnica v mansardi - omaraSpalnica v mansardi 1Spalnica v mansardiGarderobna soba - desnoGarderobna soba - levoGarderobna soba + vrataGARDEROBNA SOBA 1Garderobna soba 2Garderobna soba in regalGarderobna soba mahagony
© 2022 Dom Doma | O piškotkih