Telefon Mail
Kako načrtovati kopalniško pohištvo?
KOPALNICA 2

Kopalniško pohištvo

Pred začetkom izdelave idejnega projekta opreme naše nove (ali obstoječe) kopalnice predlagamo razmislek o tem kdo, kdaj in kako bo uporabljal kopalnico. Je kopalnica prostor, ki družini ali posamezniku služi za opravljanje le za opravljanje osnovnih higienskih potreb? Bomo morda kopalnico uporabljali tudi za pranje in sušenje perila? Seveda si lahko svojo kopalnico uredimo tudi za občasno pomirjujoče sprošÄanje in uživanje!

Oprema kopalnice

Osnovni elementi, ki jih potrebuje vsaka kopalnica so: umivalnik, tuš kabina ali kad, stranišÄe, po možnosti tudi bide ter seveda kopalniško pohištvo. V kolikor obstajajo ustrezne prostorske možnosti je bolje, da stranišÄe fizično ločimo v poseben prostor. V odvisnosti od uporabnikov lahko v stranišÄu predvidimo tudi pisoar in po možnosti poseben umivalnik.

V primeru, da v stanovanju ali hiši nimamo posebnega prostora za pranje perila (pralnica – likalnica) moramo v kopalnici predvideti tudi prostor za pralni in sušilni stroj.

Iz praktičnih razlogov je smiselno pralni in sušilni stroj ločiti od ostalega dela kopalnice (npr. s suho montažno, gips steno in poskrbeti za ustrezno odzračevanje. V prostor nad pralnim strojem lahko namestimo kopalniško omarico, ki jo predvidimo za shranjevanje brisač in/ali čistil.

Na trgu kopalniške opreme lahko najdemo mnogo različnih vrst in oblik umivalnikov. Glede na vrsto umivalnikov, so le-ti lahko vgrajeni ali nadpultni. Vsekakor izberemo takšnega, ki je najbolj primeren našim potrebam (enojni, dvojni) in prostoru v kopalnici.

V ponudbi kopalniškega pohištva iz kolekcije ZEN imamo tri različne oblike keramičnih umivalnikov. Umivalnik običajno namestimo na višino cca. 80-84 cm, v odvisnosti od tega ali je umivalnik samo stoječ ali integriran v podpultno omarico. Praktična rešitev za manjše kopalnice je tudi stenska toaletna omarica, ki ima na vratih ogledalo. 

Osnovne značilnosti kolekcije kopalniškega pohištva ZEN

  • Skrbno izbrane kombinacije barv in dekorjev ogrodij in front;
  • Tri različne linije keramičnih umivalnikov;
  • Ogrodja omaric izdelana iz lesnih plošÄ deb. 18 mm. Robovi obdelani z ABS zašÄito v enakem dekorju kot ogrodje;ž
  • Dve različni vrsti front in sicer: fronte izdelane iz lesnih plošÄ ter izjemno odporne 3D fronte iz MDF plošÄe, ki so obdelane z PVC ali PET folijo v visokem sijaju;
  • Ogledala z razsvetljavo, ki so dodatno opremljena z EURO vtičnico;
  • Kvalitetni predali v omaricah TANDEM BOX s popolnim izvlekom in mehkim zapiranjem;
  • Nastavljive nogice, ki dopušÄajo ustrezno prilagajanje višine omarice
Oglejte si nekaj naših uspešno realiziranih projektov opreme KOPALNIC!
Kopalnica 3 bKopalnica 3 ckopalnica 3Kopalnica 4 aKopalnica 5akopalnica 11kopalnica 12Kopalnica po merikopalnica predal 1kopalnica predalKopalnica stenska toaletna omaricaKopalnicaKopalniski element izdelan po meriKopalniška omara po meriKopalniška omarica po meriKopalniška oprema po meri 1Kopalniška oprema po meriKopalniška stenska omarica po meriKopalniški element po meri 1Kopalniški element po meriKopalniški sestav ZENKopalniško pohištvo ZEN 1Kopalniško pohištvo ZEN 4Kopalniško pohištvo ZEN 5Kopalniško pohištvo ZEN 6Kopalniško pohištvo ZENLesni dekorji ZENNotranjost elementa ZENPredal ZENSestav ZEN 1Sestav ZEN 2Sestav ZEN 3Sestav ZEN 7Sestav ZEN 8Sestav ZENStenska omarica po meri - masivaStenska omarica ZEN 1Stenska omarica ZEN 2Umivalnik ZEN 1Umivalnik ZENViseča omarica ZEN - notranjostVisoka omara ZEN - notranjostBarvne izvedbe ZENElement za kopalnico po meriElement za umivalnik - notranjsotElement za umivalnik ZEBkop.element zelen 047Kopalnica - okvir toaletne omariceKopalnica - omaricaKopalnica - omarice brisače, pralni in sušilni strojKopalnica - vrataKopalnica 1 a
© 2024 Dom Doma | O piškotkih