Telefon Mail
Oprema otroške in mladinske sobe
Otroška soba MM 3

Otroške in mladinske sobe

Oprema otroških in mladinskih sob zahteva veliko kreativnosti in domišljije. Najprej pri načrtovanju opreme otroške sobe in mladinske sobe potrebno predvsem razmisliti katere aktivnosti se bodo izvajale v navedenih prostorih. 

Otroške sobe

Pri načrtovanju pohištvene opreme za otroško sobe vedno upoštevajte starost, interese, potrebe in želje uporabnika – otrok. Opreme nikakor ne načrtujte po vaših željah! V primeru otroških sob za predšolske otroke je otroku potrebno zagotoviti dovolj veliko posteljo, enostavno delovno mizo, nekaj polic za odlaganje slikanic in knjig in igrač ter veliiiikooooo prostora za igro!

Na stenah si lahko omislite dodatke v obliki dekoracije s pravljičnimi motivi, ki jih obožuje vaš otrok. Pomembno je, da se otrok v svoji sobi počuti varno in udobno, saj jo bo le v tem primeru vzel  “za svojo”!

Mladinske sobe

Najpomembnejši element v mladinski sobi je, poleg kvalitetne postelje oz. ležišÄa, delovna miza, saj bo vaš mladostnik veliko časa preživel ob pisanju in učenju. Običajno ima delovna miza nekaj predalov za odlaganje učnih pripomočkov in literature. Oblike delovne mize so različne, pomembno je, da je delovna površina dovolj velika (min. 120 x 60 cm). Priporočljivo je, da ima delovna miza tudi različne dodatke za namestitev tipkovnice, monitorja ter ostale računalniške opreme. Poleg delovne mize sodi tudi kvaliteten in ergonomsko oblikovan delovni stol, s funkcijo regulacije višine in naslona , ki bo odrašÄajočemu mladostniku zagotavljal dolgotrajno in zdravo sedenje.

Za shranjevanje garderobe predlagamo namestitev vgradnih garderobnih omar, medtem ko so za odlaganje knjig, spominkov in ostalih predmetov zelo priročni modularni sistemi poličnikov, predalnikov in omaric.

Nekaj  nasvetov za opremo otroških in mladinskih sob po metodi Feng Shui:
  • Delovne mize nikoli ne postavite med vrati in oknom;
  • Delovne mize ne načrtujte tako, da bo položaj delovnega stola za vrati v otroško sobo;
  • V otroške in mladinske sobe ne sodijo okrasne rastline;
  • Pri načrtovanju pohištven opreme se izogibajte ostrim robovom in izbočenim delom;
  • ÄŒeprav so praktične, samostojne stenske police po metodi Feng Shui niso priporočljive.
Pokličite nas ali nam pošljite vaše sporočilo in skupaj bomo zanesljivo našli optimalno rešitev za opremo otroške ali mladinske sobe!

Oglejte si nekaj naših uspešno realiziranih projektov opreme OTROŠKIH IN MLADINSKIH SOB!
Mladinska soba ObliqOtroška soba MMOtroška soba MM 4Otroška soba MM 2Otroška soba MM 1Otroška soba ClassicOtroška soba - omaraOtroška soba - garderobna omaraOmare po meriOMARA 3D lazuryt PRINTMladinska sobaOtroška soba pink ClassicPisalna miza po meripoličnik s pisalno mizoPREVIJALNA MIZICA 1Sestav z ležiščem po meriStenski polici MM 1Stenski polici MMVgradna omara za mladinsko soboGarderobna omara policeGarderobna omaraIgralnica MMmladinska soba 1mladinska soba 2mladinska soba 3mladinska soba 4Mladinska soba Classic 1Mladinska soba ClassicMladinska soba Obliq 1
© 2024 Dom Doma | O piškotkih