Telefon Mail

Primer, kako smo celovito opremili kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo

V želji po čim bolj nazorni predstavitvi našega načina dela in sodelovanja, vam bomo podrobno predstavili primer celovite opreme bivalnih prostorov, ki je vključeval zasnovo, idejni projekt, izdelavo ter seveda montažo izdelkov notranje opreme za kuhinjo, jedilnico ter dnevno sobo. Vsi izdelki so seveda bili izdelani po meri.

Uvodni sestanek s stranko

Naša stranka je bil simpatičen mlad par, ki si je želel bivalne prostore v svoji novi hiši opremiti s pohištvom po meri, ki jima je po izvedbi in izbranih materialih zelo blizu. Oba cenita naravne in kvalitetne izdelavne materiale, tako da sta stavbno pohištvo, talne obloge – parket ter stopnice izbrala v elegantni in vedno moderni kombinaciji  masivnega lesa  in furnirja oreha in sveže, bele barve. Na osnovi navedenega in opravljenega uvodnega razgovora, smo imeli primerno izhodišÄe za začetek zasnove in postavitve notranje opreme.

Glede na arhitekturo objekta, kjer so kuhinja, jedilnica in dnevna soba povezane v enovito celoto, smo zasnovali opremo v modernem izvedbi,  ki je med seboj usklajena tako po stilu,  kot tudi po vgrajenih materialih. Na ta omenjen način smo dosegli izjemno celovitost in seveda izredno atraktiven izgled pohištvene opreme.

Želje, potrebe ter možnosti

Na uvodnem srečanju na objektu smo se pogovorili o njunih željah ter skupaj opredelili funkcionalne potrebe, ki naj bi jih zagotovili s projektirano pohištveno opremo.


Izdelava idejne zasnove tlorisa

Kuhinja

Glede na to, da je bil predvideni prostor za kuhinjski sestav relativno majhen , smo elemente za kuhinjo predvideli na obeh straneh prostora. Ob upoštevanju vseh že vnaprej izdelanih priključkih (voda, odtok, napa, elektrika), smo oblikovali idejni predlog kuhinjskega sestava, v katerega smo med drugim morali vključiti tudi vrata v shrambo ter okno nad delovnim pultom, saj smo želeli čim bolj izkoristiti dnevno svetlobo.


IzhodišÄno stanje – kuhinja levi del

Izdelava 3D grafičnih prikazov postavitve kuhinjskih elementov

Grafični prikaz postavitve kuhinjskih elementov z dimenzijamiMontaža kuhinje – levi del

Izvedeno stanje kuhinja – levi del

Izvedeno stanje kuhinja – desni del


Grafični prikaz idejnega projekta kuhinja -desni del

Izvedeno stanje kuhinja – desni del

Izvedeno stanje kuhinja pri oknu

Jedilnica

Za lažje in funkcionalno serviranje obrokov je bila jedilnica zasnovana kot uporabno nadaljevanje kuhinjskega sestava.  Med kuhinjo in jedilnico smo predvideli delovni pult, ki je namenjen pripravi in izdaji obrokov, prav tako tudi shranjevanju posode in kuhinjskih pripomočkov, saj ima v spodnjem delu tudi veliko prostora za odlaganje posode in kuhinjskih pripomočkov.

Na osnovi želje naročnikov, smo v jedilnici predvideli jedilni kot v kombinaciji klopi in stolov. Kotna izvedba klopi je bila izdelana v kombinaciji masivnega lesa oreha in izredno kvalitetne tkanine, ki je odporna na vse vrste madežev in se čisti z vodo. Širina klopi je bila, na željo naročnikov, nekoliko večja, oblazinjenje sedalnega dela klopi nekoliko mehkejše, kar omogoča izredno udobnost sedenja.

Osrednji prostor v jedilnici zavzema lesena, furnirana jedilna miza na masivnem dvojnem podstavku, ki smo ga v spodnjem delu dodatno obtežili in s tem dosegli izjemno stabilnost.  Jedilnico dopolnjujejo moderni in udobni stoli, ki smo jih nabavili pri slovenskem proizvajalcu v surovem stanju in jih v naši delavnici tapecirali, površinsko obdelali in lakirali v izvedbo, ki jo je izbral naročnik za celotno opremo.

Dnevna soba

V dnevni sobi smo predvideli pohištveni element z atraktivno stensko oblogo v izvedbi furnirja oreha ter kombinaciji MDF lakirane plošÄe v beli barvi. Osrednji del sestava je namenjen namestitvi velikega TV sprejemnika ter ostale audio in video opreme. V spodnjem delu elementa sta predvidena dva predala za shranjevanje multimedijskih izdelkov (DVD, CD, VIDEO KASETE, BLU-RAY…).

Izdelavni materiali

Vsi vgrajeni materiali so bili skrbno in premišljeno izbrani iz ponudbe svetovno priznanih domačih in tujih proizvajalcev. V izdelke smo vgradili najnovejše in preizkušene sisteme okovja in s tem dosegli vrhunsko kakovost in trajnost opreme. Prav tako smo veliko pozornosti namenili posameznim fazam izdelave notranje opreme, od zasnove do končne montaže.

Zadovoljstvo in priznanje naročnikov je bilo izjemno!
DSC03699-lowDSC03692Gradisce-kuhinja-491-lowDSC03705-lowDSC03703DSC03700-lowGradisce-kuhinja-494-lowskice-kuhinje-page-002-1-e1438271213109-785x1024skice-kuhinje-page-006skice-kuhinje-page-0031tloris-2-page-001-1
© 2024 Dom Doma | O piškotkih